Børn er dyre- sådan får du styr på omkostningerne

09 aug

Børn er dyre- sådan får du styr på omkostningerne

Det er dyrt at få børn og ofte så dyrt, at det kommer fuldstændig bag på de fleste småbørnsforældre. I dette blog-post giver vi dig et overblik over hvad du kan forvente og hvilke overvejelser, som du bør gøre dig forinden.

De første år er de dyreste

Det er ofte de første år af barnets liv der bliver de dyreste, da mange førstegangsforældre køber alt fra nyt, og der er mange investeringer, der skal gøres til eksempelvis tøj, møbler, transport og andet udstyr. Børn vokser ekstremt hurtigt, så det er tit og ofte tøjet der skal skiftes mange gange. Det kommer måske bag på mange, at barnet det første år vokser ud af 5 størrelser. Af andre omkostninger kan nævnes udstyr til diverse transportmidler så som gåture, cykler, biler samt udgifter til møbler, sengetøj, legetøj og meget andet.

Flere undersøgelser har vist, at udgifterne til et barn i de første år af dets løbetid, hurtigt kommer op i nærheden af 1.000.000 kr. Det høje beløb kan i høj grad ses som en direkte effekt af vores forfængelighed, hvor mange forældre køber dyrt mærkevaretøj til deres børn, som de forholdsvis hurtigt vokser ud af. Man kan derfor nemt spare store summer ved at købe tøj og udstyr brugt i barnets første år.

Forbered dig på startomkostningerne

Rigtig mange mennesker får børn uden at have overvejet startomkostningerne på forhånd, mens andre blot bliver overrasket over uforudsete udgifter. Som førstegangsforældre er der en masse ting, som man ikke ved på forhånd og uforudsete udgifter er derfor uundgåelige. Det kan være, at man skal investere i en brystpumpe, hvilket ikke kan vente til den efterfølgende måned. I sådanne situationer kan det blive nødvendigt for nogle at optage et kortfristet lån, hvilket er helt fint, hvis man er i stand til at tilbagebetale det forholdsvis hurtigt. Der findes efterhånden mange forskellige låneudbydere på internettet, men det er vigtigt, at du kortlægger dig behov og muligheden for tilbagebetaling, førend du optager disse lån. En låneudbyder der giver et godt overblik over dine låneomkostninger er låneudbyderen Lånio.dk, hvor du på forsiden kan anvende låneberegneren. Når der tales om optagelse af kortfristede lån på internettet, skal det nævnes, at man ikke bør begynde og optage lån til eksempelvis bleer, da det vil være en tilbagevendende udgift de næste mange år. Nogle udgifter skal således medregnes i dit månedlige budget, hvis du ikke skal blive fuldstændig ruineret af dit barn.

Se i øvrigt dette blogindlæg af Lånpengesmart, der fortæller hvordan du kvalificeres til at få et lån