Er du og børnene forsikret i bilen?

08 maj

Er du og børnene forsikret i bilen?

Mange mødre vælger idag bilen fra, for i stedet at benytte sig af en cykel eller en ladcykel til at få afleveret og hente børnene fra diverse institutioner. Er dette ikke en løsning du har fundet fordelagtig, og derimod har, eller vil, investeret i en bil som primært transportmiddel, er det vigtigt, at du har dine forsikringerne i orden. Både for din egen skyld men også før børnene.

Hvilke bilforsikringer er lovpligtige?

Som bilejer i Danmark er det lovpligtigt at du som minimum har tegnet en ansvarsforsikring til din bil. Dette skyldes, at du i tilfælde af en ulykke har krav på at erstatte eventuelle skader på den anden part. Ansvarsforsikringen dækker derfor kun modparten, og hvilken dækning du ønsker herudover er helt valgfri.

Mange bilejere vælger at tegne en kaskoforsikring i stedet, da denne dækker det som ansvarsforsikringen dækker og lidt til. Men en kaskoforsikring får du dækket skaderne på din egen bil i tilfælde af et uheld. Udover at få dækker skader på egen bil, har det stor betydning at personskader også dækkes med en kaskoforsikring.

Du slipper tyoisk ikke for selv at betale lidt af regningen i form af din selvrisiko, men størrelsen herpå varierer fra selskab til selskab. Kaskoforsikringen går ind og dækker så snart beløbet for udbedringer overstiger selvrisikoen, så du ikke bliver ruineret grundet et enkelt uheld.

Find en billig kaskoforsikring

Når du skal til at finde en god kaskoforsikring er der naturligvis nogle forskellige ting du bør tage i betragtning. Helt overordnet set er det fornuftigt at sammenligne markedets muligheder inden du beslutter dig for hvilket forsikringsselskab der skal have dig som kunde.

Når du har undersøgt forsikringsselskabernes tilbud på nettet, eller ved at ringe til dem for informationer, kan du med fordel skabe lidt konkurrence mellem selskaberne i jagten efter den bedste pris. Det tager umiskendeligt længere tid end at klikke sig til en pris på nettet, men der er mange penge at spare.

Typisk vil den pris du umiddelbart får tilbudt være et udgangspunt for videre forhandling, hvorfor det kun kan betale sig at spørge om rabat. Hvis du tilmed samler alle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab kan de ofte tilbyd een god pris, og eventuelt gode som ekstra ancienniet.