Brystoperationer efter fødsel

17 dec

Brystoperationer efter fødsel

Graviditet forandrer kroppen dramatisk og der er rigtig mange nybagte mødre, der er utilfredse med deres kroppe efter fødslen og amning, og de fleste kvinder er kede af deres bryster. Det er helt forståeligt at føle sådan, og det er svært at lade være med at længes efter din “før-fødsel” krop. Men det kan sagtens opnås igen med eller/og uden plastikkirurgi.

Hvornår kan nybagte mødre få en brystoperation?

Det er meget almindeligt at kvinder gerne vil få en brystoperation efter fødslen og amning. Hormonelle forandringer forårsager brysterne til at svulme op i størrelse under graviditeten, men de bliver ofte mindre efter man har født eller når man er blevet færdig med at amme. Der er kun få kvinder, der beholder den fyldigere skålstørrelse efter fødslen, og for det fleste kvinder vil brysterne langsomt miste volumen og blive slappe.

Der er intet korrekt svar på hvor længe man skal vente til at få en brystoperation efter fødslen/amning – det hele kommer an på, om du føler dig klar til det. Lægerne anbefaler generelt at vente 3-6 måneder og det er sikkert en god ide at lade kroppen hvile sig og giver hormonerne tid til at falde til ro. Man skal desuden være færdig med at amme i mindst et par uger, før man begynder at overveje plastikkirurgi.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Træn dine bryster

Hvis man ikke vil lægge sig under kniven, eller blot vil vente på det rigtige tidspunkt, er det muligt at træne brysterne lidt større og faste. Resultatet vil selvfølgelig ikke være så markant, som en brystoperation, men man kan forme brysterne lidt ved hjælp af træning og ud over det kan regelmæssig motion have en meget positiv effekt på ens selvtillid.

Man skal tage træning stille og roligt efter fødslen, og man skal først starte, når man føler sig klar – ligemeget om det er 6 uger eller 6 måneder efter fødslen. Det vigtigste er, at du træner forsigtigt, da kroppen er sårbar og svag efter fødslen. Det første år som mor er hårdt og derfor skal du ikke anstrenge dig for meget. Hormonerne i kroppen gør det lettere at komme til skade og musklerne i kroppen er svækket af graviditeten. Du skal især passe på mavemusklerne og undgå intensiv træning i det første par måneder efter fødslen.

Styrketræning stimulerer brystmusklerne til at vokse, som resulterer i at brysterne bliver løftet, føler fastere og ser lidt større ud. En god øvelse til brystmuskler er en bænkpres. Man lægger sig på ryggen på en flade bænk med vægtstangen lige under brysterne, og presser langsomt vægtstangen opad i en ret vinkel, mens man sørger for at holde fuld kontrol over vægtstangen under hele bevægelsen.

Hvis man gentager denne øvelse, samt dyrker regelmæssigt motion og spiser sundt, kan man få lidt fastere og fyldigere bryster, men det er klart at det bedste resultatet opnås med en brystoperation.